tirsdag den 13. februar 2018

Perfectly Imperfect - Harper Sloan

Boganmeldelse:
Titel: Perfectly Imperfect
Forfatter: Harper Sloan
Udgivelses år: 2015
Forlag: CreateSpace Independent Publishing
Sprog: Engelsk
Antal sider: 390
Genre: Romantik


Jehjes:
Læst sprog: Engelsk
Læst som: E-bog
Læst dato: Januar 2018


Resumé


Willow Tate er ikke synderlig glad. Hun står på trapperne til en skilsmisse, overvægten har taget overhånd og hendes job er ikke ligefrem det sjoveste.
På advokatkontoret i forbindelse med skilsmissen, møder hun Kane Masters, den lækreste skuespiller i øjeblikket. Men mødet er ikke lige som hun havde forestillet sig. I et forsøg på at rejse sig fra sin stol, taber hun sin taske, så alt indholdet vælter ud over gulvet - og samtidig falder hun på røven! Og her er det så at Kane dukker op - mens hun har sit mest pinlige øjeblik nogensinde.
Efter dette korte møde forventer hun dog ikke at se den smukke skuespiller igen, men skæbnen spiller hende et puds og pludselig arbejder hun som assistent på hans nye film.
Men hun er jo overhovedet ikke som de skelettynde modeller han omgås med, så hvad vil han overhovedet med hende? Kan han se forbi hendes kraftige ydre og se hendes indre skønhed?

Endelig!


Jeg ved ikke hvor længe jeg har kigget efter en bog som denne. Endelig en, hvor hovedpersonen ikke er 'model' eller generelt bare en uopdaget skønhed i forkerte klæder. Endelig en bog hvor hovedpersonen rent faktisk har lidt mere på sidebenene end godt er, endelig en bog hvor jeg kan identificere mig med en person!
Jeg har efterhånden læst en hel del bøger, og jeg må tilstå af 95% af alle personer i de bøger - om de så er krimier, romantiske fortællinger eller YA - så er hovedpersonerne altid perfekte. De er måske ikke så høje, eller de er flamboyante, men de er alle tynde/normal udseende - hvis de altså ikke er totalt lækre. Og dette gælder både mænd og kvinder.
Her er så endelig en bog, hvor den kvindelige hovedperson slet ikke opfylder de skønhedsidealer som verden forsøger at pådutte os. Willow Tate har smukke øjne og et dejligt sind - og en stor røv! Hun har deller, og tøjet sidder ikke så godt på hende - og åh hvor kan jeg dog relatere til dette.
Det har været en længe ventet bog.

Alt går galt for Willow


Selvom jeg kan identificere mig med Willow, så ER hun dog ret uheldig. Stedfaderen bebrejder hende moderens død, søsteren hader hende - og lægger ikke skjul på det. Hendes ægteskab er gået ned af bakke, praktisk talt fra starten og ender ud i en træls skilsmisse. Jobbet ryger sig også en tur, men der viser hun dog sit værd og forlader stedet med hovedet højt. Hendes venner er hendes modsætninger; Kirby er udadvendt og sprudlende, mens Eddie (selvfølgelig) er homoseksuel og så 'tøset' som man nu en gang kan være som mand. Men de elsker hende dog ud over alle grænser. 
Hun skjuler for sine venner at hun forsøger at tabe sig; lader som om hun spiser som hun plejer og render i fitness center så snart de er ude af døren, for at få de ekstra kalorier væk igen. 


"Just get in there, eat slowly,
and wait for the wine to continue
to flow. You can go to the gym 
when they leave and work it off. "
- Willow Tate's indre tanker, mens vennerne besøger hende.

Hun kan ikke forstå hvordan en mand som Kane Masters overhovedet kigger til hendes side, og det tager lang tid før hun vil acceptere, at han rent faktisk kan lide hende som hun er. Hun er jo overhovedet ikke som de kvinder han normalt ses med - og hvis hun skal tro sladderbladene er hans kæreste gravid. Så hvad er egentlig op og ned her.

Kane gemmer på en hemmelighed


Kane Masters har åbenbart set Willow for mange år siden, og aldrig glemt hende. Hun var 'den der slap væk', men han har aldrig glemt hende. Og da han så møder hende igen på et advokatkontor, så vil han ikke lade hende slippe væk. Han gør alt i sin magt for at møde hende igen, og det lykkes da også.
Men selvom hun, ifølge ham, er smuk - så vil hun ikke acceptere det og tro på sig selv. Så det er op til ham at overbevise hende om at hun er skøn som hun er.
Kane har ikke haft mange kærester, og de få han har haft er det lykkes at holde skjult for pressen. At være den største stjerne på skuespilhimlen i øjeblikket gør også, at der skal ekstra sikkerhedsforanstaltninger til, hver gang han går uden for en dør. Det er ikke alle der kan acceptere det der følger med, at være kæreste med en kendt. Paparazzierne lægger ikke fingre imellem når de tager billeder - skjult eller ej. Og når sladderbladene brygger historier på de billeder de får, så er hovedparten af det forkert - men Kane er ikke den der retter dem. Han lader som ingenting, og håber at han forbliver uset eller at historien hurtigt glemmes. 
Men hvordan skal han forklare sandheden for Willow, når han har lovet aldrig at sige noget. Han vil have hende, men er samtidig nødt til at holde noget skjult. Det er ikke en god cocktail. 

"I haven't been a relationsship man, 
but that wasn't a choice made out of 
playboy ways. She thinks this is some joke
at her expense? How could this beautiful
woman even think that about herself?
Can't she even see what I see?"
- Kane Master's indre tanker da han endelig får Willow tæt på

Kane må arbejde hårdt på at overbevise Willow, men for at det skal lykkes, er han nødt til at fortælle hende hemmeligheden. Men vil hun forstå det - kan hun acceptere det og leve med det, eller vil hun forlade ham? Der er mange spørgsmål, og det tager lang tid at få svar på dem.

Helt klart læsværdig


Bogen holder spændingen helt til slut. Willow har sine problemer med sit udseende, og med at tro på sig selv - mens Kane gør alt for at holde sin hemmelighed skjult. Begge de ting virker rigtig godt sammen. De har begge nogle ting de er nødt til at gøre op med, for at de kan være sammen.
Jeg manglede lidt mere substans i Willow's venner, især Eddie virker som en karikatur, og fra at være meget 'på' i starten, så glemmes han nærmest i resten af bogen.
Jeg kunne virkelig godt identificere mig med Willow og hendes vægtkamp, selvom der dog var mest fokus på den i den første halvdel af bogen. Og selvfølgelig er Kane den flotteste mand der findes - der SKAL jo være sådan en person med i en romantisk bog, ikke sandt?
Jeg vil sige at denne bog henvender sig mest til kvinder, den er ikke '50 shades of grey', men den er heller ikke 'Stolthed og fordom'. Den har en god blanding og den er helt klart læsværdig - mere end een gang.
Den er så vidt jeg ved, endnu ikke oversat til dansk, men læs den på engelsk - du vil ikke fortryde det.
4 ud af 5 stjerner fra mig.

🌟🌟🌟🌟✰

Ingen kommentarer:

Send en kommentar