søndag den 21. januar 2018

Status 2017

Det er ved at være længe siden, at der er sket noget her på bloggen.
December måned var meget hektisk for mig, så der nåede jeg hverken at skrive eller rent faktisk at læse ret meget - desværre.
Januar begyndte ikke meget bedre. Men nu er jeg vist ved at være ovenpå igen, så håber jeg, at der kan komme lidt nye anmeldelser og andre ting her på bloggen igen.

Status på 2017

Ifølge Goodreads.com kom jeg igennem 122 bøger i 2017, fordelt på over 40.000 sider. Jeg har måske læst lidt flere, for der var vist et par stykker jeg ikke fik registreret på Goodreads.


I gennemsnit var hver bog på 330 sider.
Når jeg kigger igennem listen, består den hovedsagelig af genrerne YA og romantik, lidt fantasy har sneget sig ind samt en enkelt biografi. Det var første gang jeg prøvede at bruge Goodreads, og har bestemt mig for, fremover at registrere alle de bøger jeg læser derigennem. Den er meget nem og overskuelig og har også en app, så man hurtig kan følge op på sin bogliste. Og selv danske bøger findes også derinde, så det er bare at komme i gang.
Man kan lave en 'reading challenge' - det vil sige man kan give sig selv en udfordring og angive et antal bøger man forventer at læse i årets løb. For 2017 havde jeg angivet 100, og det må man sige jeg nåede.

Det bedste fra 2017...

Når jeg sidder og kigger på listen over det jeg har læst i løbet af 2017, så er der enkelte bøger som springer mig i øjnene. Selection serien, af Kiera Cass, startede jeg året med - og den forventer jeg at genlæse på et tidspunkt i 2018 også. Jeg vil gerne have flere bøger i den serie, jeg syntes den var helt fantastisk. Derudover fik jeg øjnene op for Spektrum serien af Nanna Foss, og Nanna må godt snart udgive Spektrum 4 (og 5 og...), for jeg vil SÅ gerne vide hvad der sker fremover.
Bossman af Vi Keeland var også en af de bøger som jeg holdt virkelig meget af, og som jeg rent faktisk allerede har genlæst her i det nye år.
Jeg havde en tid, hvor jeg gik igennem ret mange af Julia Quinns bøger, og jeg nærmest 'boede' i 1820'ernes England. Den periode er jeg meget fascineret af. Især hendes serie om Bridgerton familien var jeg helt optaget af og var hurtigt igennem alle 8 bøger.


Hvad bringer 2018?

Min reading challenge på Goodreads står i 2018 på 125 bøger, vil gerne nå lidt mere end jeg gjorde sidste år. Men selvom jeg her, 3 uger inde i det nye år, har nået at læse 8 bøger, så har jeg mine tvivl.
Jeg er nemlig kommet til at begynde på en ny serie af bøger som jeg har fået anbefalet.
Nå ja, serien er kun på 8 bøger, og alle er udkommet (på engelsk), så det er jo bare at gå i gang, det kan vel ikke være så svært. Jeg har fået læst den første bog i serien, og er begyndt på nr. 2 - men, "problemet" med denne serie, er at hver bog er på mellem 800-1000 sider! De er nu helt klart spændende nok, men antallet af bøger jeg når at læse er jo så kraftigt reduceret, da bare 1 af disse bøger passer med 3-4 'normale' bøger.
Det er serien 'Outlander' af Diana Gabaldon, og jeg forventer at lave en anmeldelse af den første bog inden længe. Den er virkelig spændende og kan bestemt anbefales - hvis man har god tid.
Derudover har jeg nogle bøger som jeg skal have færdiggjort - Panteon sagaen af Boris Hansen og Sommerfugleklanen af Troels Palshof.

Instagram

Jeg har fået mig en konto på instagram, hvor jeg vil lægge billeder op af lidt forskellige bøger som jeg læser og har læst. Regelmæssigheden vil komme lidt an på tiden herhjemme, men jeg vil forsøge med mindst 1 billede per uge (mindst).
Min konto kan findes på https://www.instagram.com/jehjes_blog/ og ellers via tagget #Jehjes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar