søndag den 22. oktober 2017

Nomernes vilde væddeløb - Jan Kjær

Boganmeldelse:
Titel: Nomernes vilde væddeløb
Forfatter: Jan Kjær
Udgivelses år: 2016
Forlag: Agama
Sprog: Dansk
Antal sider:27
Genre: Børnebøger

Jehjes:
Læst sprog: Dansk
Læst som: Fysisk bog
Læst dato: September 2017Resumé

Minno er en lille nomer, der arbejder i staldene. Han vil virkelig gerne være stormrytter, men det er han desværre alt for lille til.
Nu skal nomernes vilde væddeløb afholdes, og der kommer ryttere langvejsfra for at deltage. Minno tilmelder sig også, på sin egen lille pigo. Men han er meget mindre end de andre, og slet ikke frygtindgydende eller ondskabsfuld, så det er en farlig tur han skal på gennem banen. Men nogle gange, så er det godt at være lille og venlig.

Hvem er nomerne?

Nomerne er et folkefærd som bor langt inde i Nomerskoven. De er små, men har mod. Alle nomere bærer masker, og hver maske repræsenterer den opgave de har i Nomerbyen. Der er seks forskellige farver. Minno er gul, det vil sige, at han er en rytter-nomer, som rider, flyver og/eller passer nomernes dyr.

Morale er altid godt

Alle bøgerne afsluttes med en morale - og det gør denne selvfølgelig også.

"Det var historien om Minno, der blev
stormrytter, selvom alle sagde, han
var for lille til den store opgave”
- Nomernes vilde væddeløb

Det er virkelig noget, som børn kan forholde sig til. Jeg morede mig gevaldigt da jeg læste bogen, og jeg, som voksen, forstod også Minnos problemer med at være lille. Samtidig så frydede jeg mig da det viste sig, at det på nogle punkter var godt at være lille, for så havde Minno nemmere ved nogle ting, end de andre.
Som barn er man ofte 'den lille', især hvis man er lillebror/-søster. Men nogle gange kan det godt have sine fordele at være den lille, og det er vigtigt at man fokuserer på det positive - og det gør nomerne helt klart. 

Tegn og lær

Udover bogserien om nomerne, så kan man også downloade en masse forskellige ting, som relaterer til nomerne.
Det er muligt at printe og male en masse skønne tegninger som Jan Kjær har tegnet, afprøve nomernes bedste opskrifter eller læse den gratis e-bog. Alt dette gør normerne, til en all-around serie, hvor man har mulighed for at inddrage børns forskelligheder. 

Fantastisk til børn!

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner. De gives på baggrund af de flotte tegninger, den letlæselige historie og fortællingen som man som barn helt sikkert kan forholde sig til. Den passer perfekt til børn i børnehave alderen og til dem der lige har lært at læse. Den har alt en god historie skal have; spænding, fart og venskab. Har du børn, så bør du nu introducere dem for nomerne.

🌟🌟🌟🌟🌟

Ingen kommentarer:

Send en kommentar